Țara care lansează o nouă metodă de testare a COVID-19. Ce presupune și cine sunt beneficiarii

Publicat: 20 09. 2020, 11:43
Actualizat: 06 04. 2021, 15:50
Țara care lansează o nouă metodă de testare a COVID-19. Ce presupune și cine sunt beneficiarii. Foto: Pixabay.com

Cei mai mulţi copii din Columbia Britanică îşi pot lua la revedere de la testele Covid-19 care se fac din gât, deoarece provincia canadiană lansează o nouă metodă de testare care foloseşte gargara pentru cei cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani, relatează jurnaliștii de la CNN .

„Este unul dintre primele de acest gen din întreaga lume”, a declarat joi dr. Bonnie Henry, ofiţer de sănătate din Columbia Britanică.

Centrul pentru Controlul Bolilor afirmă că noul test este la fel de precis ca cele care folosesc un tampon nazal şi este mult mai uşor de administrat copiilor.

Anunţul vine într-un moment în care cererea pentru testare a crescut foarte mult. Canada a înregistrat o dublare a noilor cazuri zilnice în ultima lună.

Este vorba despre o gargară pentru care folosiţi puţin ser fiziologic, steril, în gură. Se învârteşte puţin, apoi se scuipă într-un tub mic. E un mod mai uşor de testare pentru copii și adolescenți”, a spus doctorul Henry.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice spun că au comparat rezultatele testelor atât la copii, cât şi la adulţi şi au constatat că rata de detectare a Covid-19 a fost foarte apropiată între tamponul nazal şi noul test de gargară.

Copiii au prioritate pentru noul test, dar experții speră că se va extinde și la adulţi în următoarele săptămâni.

Creatorul vaccinului românesc anti-COVID: „Ne așteptăm ca evoluția acestui virus să nu fie spre o formă mai ușoară, ci spre una mai agresivă”

Virusul Sars-CoV2 a suferit mutații importante potrivit unui articol din prestigioasa revistă științifică Cell. Profesorul Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID, explică pentru cititorii Gândul.ro ce reprezintă noua mutație G-614 și care sunt consecințele ei: „Rezultatele nu sunt definitive, însă până în prezent arată că virusul acesta nou mutat, G-614 are afinitate mai mare, adică este mai infecțios”. Cât privește tratamentul, Virgil Păunescu spune că nu există un tratament pentru virusul COVID-19, ci doar pentru complicațiile pe care acest virus le aduce. Soluția rămânând vaccinul.