Târg de licee străine în weekend, în Capitală

Publicat: 13 03. 2014, 19:08
Actualizat: 22 10. 2014, 21:19

Licee din străinătate vin, sâmbătă și duminică, cu o serie de burse pentru elevii români. Pentru a fi eligibil pentru o bursă, elevul trebuie să aibă rezultate școlare foarte bune și un nivel bun de cunoaștere a limbii în care va studia.

Una dintre bursele oferite este acordată de Institutul Rosenberg din Elveția, situat în partea germană a Elveției, la doar 70 de kilometri de Zurich. Școala va acorda o bursă de 50% din totalul taxelor pentru cei 4 ani de studii. Pentru a primi bursa, elevul trebuie să aibă recomandări din partea profesorilor de engleză și matematică, o scrisoare de motivație scrisă de candidat și să prezinte o foaie matricolă pe ultimii trei ani.

O altă bursă este oferită de Abbey DLD Group of Colleges, Marea Britanie. Liceul oferă ca bursă până la 30% din taxa de școlarizare. De asemenea, se vor oferi burse elevilor care intenționează să aplice la Universitățile Oxford sau Cambridge, precum și celor care doresc să studieze medicină, stomatologie, medicină veterinară, fizioterapie, farmacie.

Brooke House College din orașul Market Harborough, din Marea Britanie, oferă o bursă al cărei cuantum este de până la 50% din costurile totale ale școlarizării.