TEAMĂ. Propunerea care aduce revoluția în România: persoanele de peste 65 de ani, „închise” de autorități! Avocatul Poporului intervine în forță

Publicat: 21 04. 2020, 10:30
Actualizat: 21 04. 2020, 13:04
TEAMĂ. Propunerea care aduce revoluția în România: persoanele de peste 65 de ani, „închise” de autorități! Avocatul Poporului intervine în forță / Sursa FOTO: c.pxhere.com

Ideea că persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor fi îndepărtate din familiile și locuințele lor a stârnit panică în rândul populației. Avocatul Poporului cere autorităţilor să intervină de urgență cu o dezmințire oficială prin care să-i liniștească pe oameni.

Sunt temeri că afirmațiile ministrului Sănătății izvorăsc, de fapt, dintr-un plan gândit la Palatul Victoria. Nelu Tătaru a spus că autoritățile iau în considerare mai multe variante pentru protejarea cetățenilor, iar aceasta este una dintre ele!

Într-un comunicat de presă, Avocatul Poporului îndeamnă Guvernul să intervină de urgență spre a liniști populaţia şi să dea asigurări că persoanele de peste 65 de ani nu vor fi îndepărtate din familiile şi casele lor.

„Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia şi să dea asigurări că măsuri precum cele vehiculate în spaţiul public referitoare la persoanele de peste 65 de ani nu vor fi adoptate în România. În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile şi locuinţele lor”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

AP, garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor cetățenești

Totodată, AP solicită şefului statului, premierului şi Grupului de Comunicare Strategică să dea asigurări că adoptarea unor astfel de „măsuri de tip totalitarist” nu vor fi niciodată o opţiune în România!

Avocatul Poporului subliniază pe această cale că are rol de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor cetățenești, seriozitatea temerii create de răspândirea în spaţiul public a posibilităţii de aplicare a unei măsuri care aminteşte „mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populaţii vulnerabile”.

În plus, AP reamintește autorităților că decretul privind instituirea stării de urgenţă interzice propagarea unor informaţii false şi obligă autorităţile la acţiune pentru a informa corect.