Teatrul Național din Cluj, în Cehia

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 11 07. 2012, 14:39
Teatrul Național din Cluj va participa la festivalurile de la Kolin și Plzen, Cehia, cu spectacolele "L'oubli"/"Uitarea" de George Banu și "Purificare" de Sarah Kane, în regia lui Andrei Șerban, informează Institutul Cultural Român din Praga.

Teatrul Național din Cluj va participa la festivalurile de la Kolin și Plzen, Cehia, cu spectacolele "L’oubli"/"Uitarea" de George Banu și "Purificare" de Sarah Kane, în regia lui Andrei Șerban, informează Institutul Cultural Român din Praga.

Spectacolul "L’oubli"/"Uitarea", cu o coregrafie de Vava Ștefănescu, pe texte ale criticului și eseistului George Banu, va participa la cea de-a 12-a ediție a Festivalului de teatru nonverbal de la Kolin. Reprezentația va avea loc pe 9 septembrie, în sala mare a Teatrului Municipal din localitatea cehească. "Purificare", care a câștigat două premii UNITER anul acesta (debut – Cristian Grosu – și cea mai bună actriță în rol principal – Andreea Bibiri), a fost invitat la cea de-a 15-a ediție Festivalului internațional Divaldo din Plzeň, unde va fi prezentat pe 11 septembrie.

Controversatul "Purificare" este unul dintre spectacolele care au marcat revenirea lui Andrei Șerban ca regizor de teatru în România.