Timmermans: România trebuie să respecte normele statului de drept,să continue acțiunile anticorupție

Publicat: 26 04. 2019, 19:08

În cursul unei dezbateri organizate de postul Euronews, Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiștilor Europeni (PSE, centru-stânga), a fost întrebat de o persoană din audiență de ce Uniunea Europeană a adoptat o poziție dură față de Polonia și Ungaria, dar abordarea este mai blândă față de România, condusă de un Guvern social-democrat.

„Problema în România este lupta împotriva corupției. Politicienii încearcă să scape de presiunea pe care o simt în această luptă împotriva corupției; acest lucru este inacceptabil, iar Comisia Europeană va spune «nu», chiar și familia noastră politică va spune «nu» în această situație”, a răspuns Timmermans la dezbaterea Euronews.

„Este un fapt că atunci când statul de drept are probleme, când nu există un sistem de verificări și echilibru, corupția va crește”, a precizat Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar UE pentru Îmbunătățirea Reglementărilor, Relații Interinstituționale, Stat de Drept și Carta Drepturilor Fundamentale.