Toate școlile din municipiul Târgu Mureş intră în scenariul roșu

Publicat: 18 10. 2020, 19:46
Toate școlile din municipiul Târgu Mureş intră în scenariul roșu

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Târgu Mureş intră, începând de luni, pe scenariul roşu, a anunțat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş.

Din cauza incidenţei mari raportate la mia de locuitori, începând de mâine (luni – n.r.) toate unităţile de învăţământ din municipiul Târgu Mureş vor funcţiona în scenariul 3 (roşu). În acest sens, vă rugăm: Să anunţaţi – prin educatoare, învăţători, diriginţi – elevii cu privire la începerea cursurilor on-line. Să convocaţi Consiliile de Administraţie şi să transmiteţi (…) hotărârea, până mâine, la ora 10,00”, se arată în nota trimisă directorilor unităţilor de învăţământ de către ISJ Mureş, relatează Agerpres.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a confirmat informaţia, arătând că, pe lângă Târgu Mureş, în scenariul roşu vor intra şi şcolile din zona periurbană, după ce rata de infectări cu SARS-COV-2 a trecut de trei la mia de locuitori.

Capitala intră în scenariul roșu. Se închid școlile și grădinițele de luni? Monica Anisie a făcut anunțul mult așteptat

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că elevii și copiii din Capitală se vor prezenta luni la unitățile de învățământ și grădinițe, chiar dacă s-a depășit rata de infectare de 3 la 1.000.

Declarația Monicăi Anisie a venit după ce Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a anunțat că abia luni sau marți va convoca în ședință Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. În aceste condiții, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi.

Masca devine obligatorie și pe stradă în Capitală

Premierul României, Ludovic Orban a declarat, duminică, că în Capitală se impune purtarea obigatorie a măștii în spații deschise, adică și pe stradă!

În contextul în care Capitala a depășit pragul ratei de infectare de 3 la mie, Orban spune că se impune purtarea măștii obligatorie și în spațiile deschise, nu doar în cele închise.

Orban mai spune că se impune și trecerea în online a tuturor școlilor, precum și închiderea teatrelor, a restaurantelor și a cinematografelor.

„Intrarea în vigoare a acestor măsuri, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului”