Tonel Pop, după descinderea DIICOT la casa Melencu: Sunt șocat. Procurorii m-au amenințat

Publicat: 27 09. 2019, 17:14

„Sunt la fel de șocat. Văd că lumea se strânge acolo, înseamnă că țara este șocată. Eu nu pot să comentez, pentru că procurorii m-au amenințat că îmi fac și mie dosar penal dacă nu fac ce vor dânșii. Nu pot să îmi desfășor activitatea ca avocat liber pentru că m-au filmat, m-au amenințat că nu pot să dau cu nicio părere. Nu pot să spun nimic, orice spun se întoarce împotriva mea. Nu pot să îmi mai desfășor activitatea ca avocat liber”, a declarat avocatul Tonel Pop, la Antena3.

Potrivit avocatului, cel care a întocmit mandatul a refuzat să discute cu el. Tonel Pop a mai spus că dorește să depună o plângere față de modul în care a acționat DIICOT.

„Bineînțeles (va face plângere, n.r.), dar ca să pot să fac o plângere, nu pot să mă exprim. M-au amenințat, m-au filmat ca pe un infractor. (…) Mi-au blocat activitatea profesională și nu pot să sfătuiesc clienții”, a mai spus Tonel Pop.

Jandarmii și agenții se află, la ora transmiterii știrii la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a spus că refuză să plece de acasă și a leșinat, însă ulterior și-a revenit.