TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de joi, 3 aprilie

Publicat: 04 04. 2014, 23:03
Actualizat: 04 08. 2014, 07:50
Cele mai importante știri de joi, 3 aprilie.

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Unul dintre cei mai importanți sponsori declarați ai PSD, președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu, reținut joi de DNA, a donat partidului, în 2013, 36.000 de lei în trei tranșe. Așa cum arată veniturile sale declarate oficial, familia Duicu ar fi rămas să supraviețuiască cu numai 392 de lei lunar, incluzând aici alocația celor doi copii. În realitate, Duicu controlează, potrivit unor surse politice, două televiziuni în Mehedinți și este în spatele benzinăriilor din județ. Detalii, aici.

2. Șova pune autostrada lui Dragnea „în fața tuturor”: „Trec foarte multe autovehicule pe acolo”. Când se va circula pe Sibiu-Pitești, aici.

3. O veste bună pentru vecinii noștri de peste Prut. Republica Moldova a scăpat de vizele europene. De joi, Moldova a intrat pe lista țărilor terțe ai căror cetățeni pot călători fără vize în zona Schengen, cu condiția să aibă un pașaport biometric și să nu petreacă în acest spațiu mai mult de 90 de zile în decursul a șase luni, a anunțat comisarul pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom. 

4. În Est, Putin dă o nouă lovitură Ucrainei. Gazprom crește cu 26% prețul gazelor naturale livrate Ucrainei, la 485 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, după ce marți a operat o majorare de 44%, la 385,5 dolari pentru 1.000 de metri cubi, în timp ce media europeană se situează la circa 370-380 de dolari pentru 1.000 de metri cubi.

5. Ziua se încheie cu o informație de la ANM. Praful saharian intră în atmosfera României vineri și sâmbătă. Care sunt efectele acestui fenomen, aici.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO