Top 5 știri. Cele mai importante știri de sâmbătă, 11 ianuarie

Publicat: 11 01. 2014, 20:28
Actualizat: 08 08. 2014, 17:04

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1.Astăzi, Asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat american, Victoria Nuland, și-a încheiat vizata de două zile în România, în cadrul căreia s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlățean și cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. În cadrul discuțiilor pe care le-a avut, Nuland și-a arătat îngrijorarea față de atacurile la independența juridică și a subliniat importanța consolidării statului de drept. Nuland s-a întâlnit, de asemenea, și cu societatea civilă ai cărei reprezentanți i-au explicat „metoda” atacării statului de drept: „După ce te calcă cu autobuzul, coboară să vadă care mai e viu sub roți”.

2. După ce a stat în comă 8 ani, Ariel Sharon a murit astăzi. Cei mai importanți oameni politici ai lumii, dar și politicienii români și-au exprimat regretul.

3. Gândul continuă campania MANIFESTUL UNUI PROFESOR DE LA ȚARĂ inițiată în urma scandalului de la școala Maria Rosetti din București. Astăzi vă invităm să feceți cunoștință cu Ioan Mariș, profesorul de matematică și de schi care a pictat boltacerească pe tavanul clasei „ca să aibă copiii la ce visa”

4. Gigi Becali ar putea ieși din închisoare pentru a se opera de hernie de disc. Anunțul a fost făcut de avocatul său.

5.  Dan Sociu a refuzat premiul „Cartea de Poezie a anului 2013”, finanțat de ICR, pe motiv că „ar fi rușine să am o relație prietenească cu reprezentanții noștri politici de acum”. 

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO