Toți bucureștenii, amendați cu mii de lei de PMB, dacă nu distrug ambrozia. Ce este și cum arată cea mai alergenică buruiană din România. PLUS: Cum să te tratezi

Publicat: 30 08. 2017, 16:20

„Administratorii domeniului public și privat al municipiului București, precum și persoanele fizice și juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului București au obligația să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a ambroziei”, se precizează în proiectul de hotărâre aprobat, miercuri, de CGMB.

Proiectul mai prevede că nerespectarea acestei prevederi de către administratorii domeniului public și privat ai municipiului București, precum și de către persoanele fizice și juridice, constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei pentru persoane fizice și de la 2.500 de lei la 5.000 de lei pentru persoane juridice.

MAI MULTE DESPRE AMBROZIE, SIMPTOME ȘI TRATAMENT, PE CSID.RO

Prin inițiativa Municipalității se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, dat fiind faptul că aceste lucrări de combatere și distrugere vor fi aplicate în mediul urban.

„Constatarea și sancționarea contravențiilor se realizează de către Direcția Generală de Poliție Locală a Municipiului București și Primăriile sectoarelor 1-6, prin împuterniciții acestora, în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată în proiect.

Ambrozia este considerată una dintre cele mai alergenice plante din România. Aceasta este o plantă perenă, prezentă în grădini, culturi de cereale, dar mai ales în zonele lăsate în pargină.

Alergia la ambrozie se manifestă, cel mai frecvent, prin strănut, mâncărime de nas sau ochi, secreții nazale abundente, ochi roșii. În zona Ilfov-București au fost semnalate ca puncte principale de răspândire a acestei specii următoarele localități: Bălăceanca, Căldăraru, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domenștii de Sus, Pantelimon, Poșta și Tânganu.