„Trafaletul” Patriarhului Daniel a destins atmosfera în CNA: „Când veniți cu trafaletul și pe la noi? Poate ne mai liniștim”

Publicat: 19 06. 2014, 14:50
Actualizat: 04 02. 2019, 12:13

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de joi, o solicitare a Patriarhiei Române de prelungire, cu nouă ani, a licențelor audiovizuale pentru stațiile din Bârlad, Pașcani, Târgu-Neamț, Hârlău și Botoșani ale Radio Trinitas.

La ședința CNA a fost prezent și Ciprian Olinici, directorul general al Radio Trinitas, care a vorbit despre proiectele postului de radio, printre care și unul destinat copiilor nevăzători.

După ce au aprobat prelungirea celor cinci licențe audiovizuale ale Radio Trinitas (de la Bârlad, Pașcani, Târgu-Neamț Hârlău și Botoșani), membrul CNA Monica Gubernat l-a întrebat pe Ciprian Olinici: „Când veniți cu trafaletul și pe la noi? Poate ne mai liniștim”.

„Poate veniți cu ceva mai contondent”, a răspuns imediat membrul CNA Valentin Jucan.

Întrebarea Monicăi Gubernat și afirmația lui Valentin Jucan au stârnit zâmbetele celor prezenți joi în sala de ședință a CNA, care a debutat într-o notă foarte tensionată. Situația tensionată a fost cauzată de neînțelegerile dintre cei 11 membri ai Consiliului privind filmarea și transmiterea online în direct a ședinței pe pagina privată de Facebook a membrului Valentin Jucan, dar și pe fondul faptului că președintele CNA, Laura Georgescu, a demarat testele pentru difuzarea online a ședinței pe site-ul oficial cna.ro.

Patriarhul Daniel a sfințit și inaugurat, luni, noile studiouri ale radioului și televiziunii Trinitas, mutate în Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, cu ajutorul unui instrument care părea a fi un trafalet, potrivit fotografiilor publicate pe basilica.ro, site-ul agenției de presă a Patriarhiei Române.

A doua zi, într-un comunicat intitulat „Senzațional produs de ignoranță liturgică”, Patriarhia România a precizat că Patriarhul Daniel a folosit, pentru sfințirea studiourilor de radio și televiziune Trinitas, un „miruitor extensibil” și un buchet de busuioc numit „sfeștoc”.