Trafic feroviar blocat între Râmnicu Vâlcea și Sibiu după ce un tren a lovit un tir

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 25 03. 2019, 22:12

Traficul feroviar este blocat, vineri dimineață, între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, după ce un tren InterRegio în care se aflau aproximativ 30 de călători a lovit un tir ajuns pe calea ferată, în urma impactului șoferul fiind rănit ușor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, accidentul s-a produs în comuna Racovița, pe o porțiune în care calea ferată este aproape de șosea, după ce șoferul tir-ului, care circula între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN 7, a pierdut controlul volanului într-o curbă, autotrenul ajungând pe calea ferată.

Conform sursei citate, tir-ul, care era încărcat cu fasole, a fost lovit de trenul InterRegio 2066 Sibiu-Râmnicu Vâlcea. În urma impactului cei aproximativ 30 de pasageri ai trenului nu au avut de suferit, însă șoferul a fost rănit ușor.

„În urma impactului autotrenul a rămas pe calea ferată, iar circulația feroviară între Sibiu și Râmnicu Vâlcea este blocată, la fața locului fiind așteptată o macara care să scoată tir-ul de pe calea ferată”, a afirmat Alina Teodorescu.

Ea a precizat că în tren se aflau aproximativ 30 de pasageri, care au coborât și au mers la autoturisme de ocazie pentr cu care să poată ajunge la Râmnicu Vâlcea.