Tragedia de la Colectiv | Raed Arafat, audiat la Parchetul General – VIDEO

Publicat: 22 10. 2019, 12:28

Șeful DSU, Raed Arafat, a ajuns la sediul Parchetului General în jurul orei 12, unde este audiat în dosarul tragediei din Clubul Colectiv.

El a fost așteptat de mai multe persoane, victime ale tragediei de la Colectiv și reprezentanți ai familiilor victimelor, care i-au cerut explicații la patru ani de la tragedie.

Raed Arafat nu a făcut declarații.

În 30 octombrie 2019 se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. În urma incendiului, au murit la fața locului 26 de persoane, iar apoi mulți dintre răniții internați, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care și-au pierdut viața în urma tragediei erau artiști, fotografi, jurnaliști, olimpici și studenți. Ulterior, la un și 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanțul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-și îngriji rănile.

Între timp, victimele Colectiv au cerut, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităților, decontarea pe viață a tratamentelor de care au nevoie, precizând că, în prezent, pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfârșitul anului 2020, ceea ce este insuficient.

VIDEO: Roxana Din