Traian Băsescu, primele declarații după ce a devenit cetățean al Republicii Moldova

Publicat: 09 06. 2016, 18:44

UPDATE: Fostul președintele Traian Băsescu s-a declarat, joi, mulțumit că a primit cetățenia Republicii Moldova, afirmând că obținerea acestei a fost o obligație pentru care s-a angajat public.
„Am avut o obligație, m-am angajat public să solicit cetățenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că președintele Timofti a semnat decretul sunt mulțumit”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă este fericit că a primit cetățenia Republicii Moldova.

El a precizat la solicitarea jurnalistilor că nu are planuri politice în Republica Moldova.

Fostul președinte a afirmat că va discuta cu președintele Timofti și vor stabili dacă va depune jurământul în Republica Moldova sau la ambasadă.

Întrebat ce scor obține PMP în Republica Moldova, Traian Băsescu a răspuns răzând: ”Cât poate”.

Președintele Moldovei Nicoale Timofti a semnat decretul în acest sens a afirmat Secretarul General al Președinției, Ion Păduraru, citat de Deschide.md 

Fostul președinte și soția sa au cerut cetățenia moldovenească pe 8 martie 2016, solicitarea fiind expediată spre avizare instituțiilor abilitate. Deși termenul legal de examinare a unor astfel de solicitări în Republica Moldova este de un an, cererea fostului președinte român a fost examinată în regim prioritar, deoarece este vorba despre o persoană cu statut special.

 Traian Băsescu a explicat că-și dorește cetățenia Republicii Moldova în semn de respect și dragoste pentru Moldova de peste Prut și pentru oamenii ei.