Traseele turistice din Munții Făgăraș, închise de Salvamont din cauza căderilor de zăpadă

Publicat: 27 11. 2015, 18:01

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Salvamont Sibiu, traseele turistice din Munții Făgăraș sunt închise.

„Urmare a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele zile în Munții Făgărașului, traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al Munții Făgărașului din județul Sibiu sunt închise accesului turiștilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu urce pe traseele închise”, se arată în comunicat.

Salvamontiștii recomandă turiștilor care doresc să practice sporturi de iarnă să solicite informații și să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă, dar și să fie echipați specific perioadei de iarnă (încălțămimte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet). În plus, este recomandat ca turișii care urcă la munte să fie dotați cu echipament de salvare din avalanșă (sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă).

„Alpiniștilor care vor să urce în zona înaltă a Munților Făgăraș le solicităm să anunțe la Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Național Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile”, se mai arată în comunicat.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 45 de centimetri.