Trei angajați ai Primăriei Timișoara, cercetați pentru abuz în serviciu din cauza unui lift nemontat

Publicat: 09 02. 2013, 19:01
Actualizat: 30 09. 2014, 13:59
Trei angajați ai Primăriei Timișoara sunt cercetați de polițiștii de la Investigarea Fraudelor pentru abuz în serviciu contra intereselor publice deoarece au semnat recepția finală a noii clădiri a Direcției Fiscale, fără ca liftul să fie montat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș, Mirela Drăghicioiu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Serviciul de Investigare a Fraudelor al instituției s-a sesizat în cazul recepției finale a construcției noului sediu al Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara, lucrarea nefiind finalizată.

„Trei angajați ai Primăriei Timișoara sunt cercetați pentru abuz în serviciu contra intereselor publice deoarece au semnat recepția finală a construcției noului sediu al Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara, fără ca un lift să fie montat”, a declarat Drăghicioiu.

Întrebată care este motivul pentru care nu a fost montat ascensorul, ea a răspuns că ancheta este în desfășurare.

Potrivit unor surse din Primăria Timișoara, liftul fusese cumpărat în anul 2010 de fosta administrație a municipiului cu peste 100.000 de lei, bani proveniți din bugetul local.

Conform stirileprotv.ro, clădirea de patru etaje a Direcției Fiscale, inaugurată în 2010, are lift doar în acte, inspectorii Curții de Conturi constatând abia acum lipsa ascensorului.

Sursa citată afirmă că liftul a costat 150.000 de lei, dar locul unde ar fi trebuit să fie amplasat a fost acoperit cu pereți din rigips, pentru a nu se observa lipsa ascensorului, și că atunci când s-a făcut recepția clădirii renovate cu 3 milioane de lei, reprezentantii Primăriei au tăiat si panglica. Potrivit stirileprotv.ro, vineri, bucăți din lift au apărut sprijinite de clădire, dar nu au rămas acolo mai mult de o oră.

Fostul director al Direcției de Patrimoniu din Primăria Timișoara, cel care a comandat și girat întreaga lucrare, susține că nu are nicio implicare, arată sursa citată.