Trei case cuprinse de un incendiu, una fiind distrusă în totalitate, în Bistrița

Publicat: 17 08. 2013, 10:45
Actualizat: 29 03. 2019, 12:02

Trei case din comuna Dumitra, județul Bistrița-Năsăud, au fost cuprinse de un incendiu sâmbătă dimineață, una dintre locuințe fiind distrusă în totalitate, iar celelalte două având avarii la acoperiș, fără să fie înregistrate victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că pompierii au fost anunțați, în jurul orei 6.00, că o casă din comuna Dumitra a fost cuprinsă de flăcări.

„În momentul în care s-a ajuns la fața locului, o casă era afectată aproape în totalitate de incendiu. Este vorba de imobilul care ardea înainte ca pompierii să ajungă la locul intervenției. La cea de-a doua casă au fost afectate tavanul și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 60-70 de metri pătrați, în timp ce acoperișul celei de-a treia case a fosta afectat pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați. Nu au fost victime omenești. Locatarii acestor case s-au autoevacuat. Am intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, iar într-o oră, focul a fost stins”, a declarat Marius Rus.

Potrivit sursei citate, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din comună, dar și localnicii.

Cele trei case se aflau una lângă alta, iar focul s-a extins cu repeziciune. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului și nici valoarea pagubelor.