Trei frați, cu vârste între un an și patru ani au fost găsiți flămânzi și abandonați lângă o pădure

Publicat: 23 07. 2015, 10:54
Actualizat: 27 07. 2015, 11:39

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, cei trei copii au fost găsiți în cursul serii de miercuri, chiar înainte de lăsarea întunericului, de către o femeie din localitatea nemțeană Bozieni, care i-a luat pe micuți acasă le ea, unde i-a hrănit și îngrijit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia din Neamț, care-i cunoștea pe cei trei frați, a mers la locuința părinților acestora, din localitatea vasluiană Băbușa, însă fără a găsi pe cineva, astfel că a sunat la numărul de urgență 112 pentru a cere sprijinul Poliției.

Ajunși la locul solicitării, polițiștii au chemat un echipaj medical, care i-a transportat pe cei trei copii la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru investigațiile medicale de rigoare.

„În urma primelor cercetări, s-a stabilit că tatăl copiilor se află la muncă la o stână, în timp ce mama acestora a plecat de la domiciliu în cursul zilei de ieri (n.r.-miercuri), fără a se cunoaște, deocamdată, destinația. În aceste condiții, pe numele femeii, căutată în prezent de către polițiști, s-a întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Reprezentanții Poliției au anunțat în acest caz Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vaslui.