Trei morminte din epoca bronzului au fost descoperite lângă Ploiești. Ce s-a găsit într-unul dintre ele

Publicat: 05 08. 2022, 17:46

Descoperire arheologică într-o localitate din apropiere de Ploiești. Trei morminte din epoca bronzului, care datează de mai bine de 5000 de ani, au fost descoperite de arheologi în comuna Blejoi de lângă Ploiești. Intr-unul dintre morminte au fost găsite osemintele unui bebeluș și un inel în formă de buclă, din aur.

Arheologii Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova au descoperit la ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, în comuna Blejoi, trei morminte din epoca bronzului, cu o vechime de aproximativ 5000 de ani.

Două dintre ele erau suprapuse, în cel de sus fiind înhumat un bebeluș, în timp ce în cel de dedesupt se afla un bărbat și un copil de aproximativ 5 – 6 ani.

Mormântul este orientat pe axa vest-est. Osemintele, care aparțin unui bărbat, vor fi duse la un laborator de antropologie unde vor fi analizate.

Săpăturile vor continua la marginea Ploieștiului, iar arheologii speră să găsească și alte podoabe. Mai ales că zona este cunoscută pentru vestigiile istorice.

Pentru a salva cât mai mult din relicve, arheologii depun adevărate eforturi. Se lucrează cu pensule fine și fiecare milimetru de pământ se îndepărtează cu mare atenție.