Trei polițiști din Teleorman, condamnați pentru luare de mită: Percepeau șoferilor din trafic tarife între 50 și 200 de lei

Publicat: 17 12. 2019, 14:32

Potrivit unui comunicat transmis marți de DGA – Serviciul Teritorial Teleorman, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea definitivă a trei agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman – Poliția municipiului Roșiorii de Vede – Biroul Rutier acuzați de luar de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

„Inculpatul Pîstae Mitică Ciprian, agent de poliție rutieră, (condamnat – n.r.) pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu la pedeapsa de 2 ani și 7 luni ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere, pe un termen de 4 ani cu obligația de a presta și muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Roșiorii de Vede, pe o perioadă de 100 zile. Inculpatul Sionel Cornel Gabriel, agent de poliție rutieră, (condamnat – n.r.) pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, la pedeapsa de 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere, pe un termen de 3 ani și 6 luni cu obligația de a presta și muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Roșiorii de Vede, pe o perioadă de 100 zile. Tumbea Alexandru Ștefan, agent de poliție rutieră, (condamnat – n.r.) pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere, pe un termen de 4 ani cu obligația de a presta și muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Roșiorii de Vede, pe o perioadă de 100 zile”, se arată în comunicatul DGA.

Totodată, instanța a dispus ca pedeapsă complementară, interzicerea mai multor drepturi, printre care și dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Cei trei au fost trimiși în judecată la data de 23 aprilie 2017. Conform probatoriului administrat, faptele, comise în perioada august – noiembrie 2017, au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la șoferi opriți în trafic și încălcarea atribuțiilor de serviciu, atunci când constatau abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Foto: caracter ilustrativ