Trenurile vor avea întârzieri, sâmbătă și duminică, din cauza restricțiilor de impuse de caniculă

Publicat: 20 07. 2012, 18:24
Actualizat: 20 07. 2012, 18:24
Trenurile vor înregistra întârzieri la destinație, sâmbătă și duminică, din cauza restricțiilor de viteză impuse în contextul atenționării cod galben de caniculă, informează Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA.

Trenurile vor înregistra întârzieri la destinație, sâmbătă și duminică, din cauza restricțiilor de viteză impuse în contextul atenționării cod galben de caniculă, informează Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA.

În perioada de caniculă (35 – 37 de grade în aer), temperaturile înregistrate la nivelul șinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulație, în anumite intervale de timp în care temperaturile depășeșc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranța traficului feroviar și, de asemensea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată, precizează sursa citată.

Tot în zilele caniculare, personalul de întreținere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară (însoțiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc.), iar viteza de circulație a trenurilor de călători și de marfă se reduce cu 20-30 km/h față de viteza normală de circulație, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță, potrivit CFR.

Compania recomandă publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informații despre întârzierile produse în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521.

Capitala și 21 de județe din sudul și estul țării vor fi, sâmbătă și duminică, sub atenționare cod galben de caniculă, temperaturile urmând să ajungă la 36-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80.

Potrivit atenționării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, sâmbătă și duminică va persista canicula în regiunile sudice și estice, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Codul galben de caniculă este valabil pentru București și județele Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmbovița, Mehedinți, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj.