Tribunalul București, prima instanță care are sală de alăptat pentru angajate

Publicat: 15 02. 2012, 10:25
Actualizat: 21 02. 2012, 21:56
Tribunalul București (TB) va avea, începând de mâine, o sală de alăptat pentru angajate, aceasta fiind prima instanță care are o astfel de facilitate, a declarat, în cursul zilei de astăzi, purtătorul de cuvânt al TB, Laura Andrei. Tribunalul București (TB) va avea, începând de mâine, o sală de alăptat pentru angajate, aceasta fiind prima instanță care are o astfel de facilitate, a declarat, în cursul zilei de astăzi, purtătorul de cuvânt al TB, Laura Andrei.

Tribunalul București (TB) va avea, începând de mâine, o sală de alăptat pentru angajate, aceasta fiind prima instanță care are o astfel de facilitate, a declarat, în cursul zilei de astăzi, purtătorul de cuvânt al TB, Laura Andrei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului București, sala de alăptat a fost făcută ca urmare a unui număr mare de cereri de prelungire a concediului de maternitate pe motiv că nu există un astfel de spațiu. La Tribunalul București și Judecătoria Sectorului 2, aflate în aceeași clădire, s-au înregistrat peste 30 de astfel de cereri, a precizat Laura Andrei.

"Problema este că legea prevede pentru angajatele aflate în concediu maternal o remunerație mai mică decât salariu, astfel mamele sunt nevoite să se întoarcă la muncă chiar dacă nu s-a terminat perioada de alăptare. Sperăm ca angajatele mame să folosească aceste spații", a mai spus Laura Andrei.

Sala de alăptat de la Tribunalul București a fost verificată de specialiști de la medicina muncii.

Â