Trupul unui bărbat căzut de mai multe zile într-un puț a fost scos de pompieri după 10 ore de intervenție

Publicat: 02 11. 2019, 18:15

Trupul neînsuflețit unui bărbat care a căzut în urmă cu mai multe zile într-un puț cu diametrul de 40 de centimetri, în comuna Zăpodeni, județul Vaslui, a fost scos vineri de pompieri după o intervenție care a durat 10 ore.

Pompierii vasluieni au intervenit vineri în satul Butucărie din comuna Zăpodeni, pentru a recupera trupul neînsuflețit al unui bărbat dintr-o fântână cu diametrul de aproximativ 40 centimetri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui,Marius Stanciu, intervenția a fost dificilă deoarece victima era căzută de mai multe zile în fântână, iar pe lângă faptul că puțul avea un diametru de 40 de centimetri, acesta avea și o deviație de peste 70 centimetri, la o adâncime de peste 13 metri.

Pompierii au fost ajutați și de reprezentanții autorităților locale, care au închiriat un buldoexcavator. „Cu ajutorul buldoexcavatorului a fost săpat un puț paralel, cu adâncimea de cinci metri, iar după ce malurile acestuia au fost asigurate, s-a trecut la executarea unui pasaj de trecere între cele două puțuri. Prin orificiul săpat în fântână a putut fi degajată victima, un bărbat în vârstă de 43 ani, din localitate. Operațiunea de recuperare a durat mai bine de zece ore”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiști.