Tudor Chirilă, protest în Piața Victoriei: „Reformism nu traseism”

Publicat: 23 12. 2020, 15:53
Actualizat: 06 04. 2021, 15:16

Cântărețul Tudor Chirilă a protestat astăzi în Piața Victoriei, arătându-se nemulțumit de componența viitorului Guvern. Acesta a venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Crăciun Jefuit”, „Reformism nu Traseism” sau „Fără Câmpeanu la Educație”.

Jandarmii au venit la fața locului

Jandarmii au mers și ei la locul în care protesta cântărețul, însă aceștia nu au aplicat sancțiuni.

Tudor Chrilă este cunoscut pentru atitudinea sa militană pentru un sistem de educație reformat, de-a lungul timpului desfășurând mai multe campanii în acest sens.

Pancartele pe care acesta le-a afișat conțineau mesaje precum „Reformism nu Traseism”, „Fără Câmpeanu la Educație” sau „Cultură nu Impostură”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus al Educației, anunț despre redeschiderea școlilor: “Toți ne dorim!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus Educației și Cercetării, a declarat că elevii vor reveni la școală atunci când situația epidemiologică la nivel național o va permite. Pentru moment, potrivit hotărârii CNSU, unitățile de învățământ rămân închise fizic până pe 11 ianuarie 2021.

Sorin Cîmpeanu își dorește ca școlile să se redeschidă cât mai curând, însă acest lucru va fi posibil doar dacă numărul de infectări cu COVID-19 va scădea în perioada următoare. În caz contrar, elevii vor continua să urmeze cursuri online și după vacanța de iarnă.

Toți ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal. Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acordat atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.