Turcescu, amendat cu 5.000 de lei de CNA: „Mi-a zis că sunt aia plătită de Antena 3. Să dovedească”

Publicat: 10 04. 2013, 09:48
Actualizat: 03 07. 2013, 21:29

CNA a decis, marți, să amendeze B1 TV cu 5.000 de lei, pentru emisiunea „Sub semnul întrebării”, în care au fost aduse acuzații senatorului Cristiana Anghel, fără să i se ceară și acesteia punctul de vedere.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare de la senatorul Cristiana Anghel. „Robert Turcescu s-a exprimat la adresa mea, citez: «Aia care a făcut greva foamei și s-a dovedit apoi că a fost plătită de Antena 3. ‘Aia’ are un nume și este senator ales. S-a dovedit apoi că e plătită de Antena 3» – cine, când și cum a dovedit acest fapt. Să prezinte dovezile (…)”, a spus Cristiana Anghel.

Potrivit reprezentanților CNA, în emisiunea de la televiziunea B1 a fost prezentată declarația de avere a Cristianei Anghel, precizându-se că în acest document scrie că senatorul „a primit aproape 14.000 de lei de la Antena 3, prin contract”.

Monica Gubernat, membru al CNA, a propus amendarea B1 TV cu 5.000 de lei, pentru că televiziunea nu a prezentat și punctul de vedere al Cristianei Anghel, nerespectând principiul „audiatur et altera pars”.

În schimb, Narcisa Iorga, membru al CNA, a fost împotriva aplicării unei amenzi postului B1, având în vedere că, pentru aspecte mai grave, alte televiziuni nu au fost sancționate sau au primit doar scrisoare de atenționare.

În urma votării, propunerea Monicăi Gubernat a primit șase voturi „pentru” și a fost aplicată.