Țuțuianu, despre faptul că SRI a atribuit SII Analitycs firmei Siveco: Vom cere SRI o informare

Publicat: 30 05. 2017, 20:39

„Va trebui să verificăm cum s-a derulat procedura de achiziție publică. O să cerem o informare pe acest subiect și o să ne lămurim. Nu pot da astăzi un răspuns de ce a atribuit (SRI acest contract, n.r.)”, a spus Țuțuianu.

El a arătat că va solicita o informare și va face publice datele relevante referitoare ce tip de procedură s-a desfășurat, care au fost criteriile de adjudecare și cui i s-a adjudecat.

Întrebat dacă i se pare ciudat că Siveco a câștigat acest contract, Țuțuianu a răspuns: „Până nu am date nu pot spune nici că e ciudat, nici că nu e”.

El a mai spus că săptămâna viitoare Comisia SRI va discuta și pe marginea afirmațiilor făcute de fostul președinte AEP, Ana-Maria Pătru, despre Siveco și Irina Socol.

„Am văzut ce a declarat doamna Pătru. Afirmațiile privesc o posibilă colaborare a doamnei Socol cu SRI și trimitea la faptul că ar fi fost sprijinită în obținerea anumitor contracte. Vom discuta în comisie și vom decide”, a spus Țuțuianu.

Liderul PSD Liviu Dragneaa cerut, marți, ca afirmațiile Anei-Maria Pătru privind softurile câștigate de Siveco să fie verificate de Comisia SRI.

Vicepreședintele AEP în 2009, Ana-Maria Pătru, a transmis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă a scrutinului din 2009 în care precizează că ar fi utilă lămurirea modului în care firma Siveco, controlată de Irina Socol, câștiga licitațiile pentru softuri.

SRI a atribuit contractul SII Analitycs, în valoare de 31,5 milioane euro, firmelor Siveco România și Nova Tech Integrated Solutions SRL, au precizat reprezentanții instituției pentru MEDIAFAX.