UBB Cluj, prima universitate din România în clasamentul global al universităților

Redactor:
Vasile Magradean
UBB Cluj, prima universitate din România în clasamentul global al universităților
UBB Cluj, prima universitate din România în clasamentul global al universităților. Ce poziție ocupă în top, citiți în articol

Potrivit unui comunicat al UBB transmis marți, corespondentului MEDIAFAX, clasamentul a fost realizat pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educațional, inserția absolvenților pe piața forței de muncă, rezultatele activității de cercetare, calitatea, numărul și impactul publicațiilor științifice.

„Universitatea Babeș-Bolyai ocupă prima poziție din România în clasamentul global al universităților (CWUR World University Rankings), dat publicității luni de Center for World University Rankings (CWUR). Conform clasamentului general, UBB se situează pe poziția 802 între cele 18.000 de universități din întreaga lume analizate și ierarhizate de CWUR pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educațional, inserția absolvenților pe piața forței de muncă, rezultatele activității de cercetare, calitatea, numărul și impactul publicațiilor științifice”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții universității clujene au subliniat că Centrul pentru ierarhizarea globală a universităților (CWUR) este o organizație consultativă în domeniul educației universitare, ale cărei clasamente sunt recunoscute pentru gradul ridicat de obiectivitate, transparență și consistență.

„Faptul că suntem, din nou, prima universitate din țară inclusă în clasament, dar mai mult decât atât, faptul că suntem între primele 1.000 de universități din lume dintr-un total de 18.000 de instituții academice evaluate, dovedește încă o dată nivelul ridicat al calității actelor de educație și de cercetare de la UBB. Iată că avem din nou confirmarea gradului ridicat de încredere și performanță de care se bucură universitatea noastră, care a reușit din nou să surclaseze universități cu bugete considerabil mai mari decât al nostru”, a afirmat prorectorul UBB, Daniel David, responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

În anul 2015, UBB a ocupat locul 987 la nivel internațional al universităților.

×
Inchide