Uber a câştigat bătălia legală pentru a continua să funcționeze în Londra

Publicat: 29 09. 2020, 10:25
A man poses holding a smartphone showing the App for ride-sharing cab service Uber in London on October 28, 2016. - Ride-sharing cab service Uber on October 28 lost a British tribunal case brought by drivers demanding basic workers' rights, in a decision that could affect thousands of workers. (Photo by DANIEL SORABJI / AFP) (Photo credit should read DANIEL SORABJI/AFP via Getty Images)

După câțiva ani de procese, Uber Technologies Inc. a câștigat și poate oferi acum servicii legale în Londra, capitala Regatului Unit, cel puțin pentru următoarele 18 luni.

Uber a câştigat luni bătălia legală referitoare la continuarea serviciilor sale de transport în Londra

Drama care implică Uber versus orașul Londra se întoarce în urmă cu câțiva ani. Uber a primit prim suspendare în septembrie 2017 pe motiv că nu era un serviciu de închiriere de mașini „potrivit și adecvat”. Hotărârea împotriva Uber a venit de la Transport for London, brațul de transport al orașului care conduce faimoasele trenuri„tub” din Londra controlate de consiliul orașului.

După un apel, Uber i-a fost anulată din nou licența de operare la Londra în 2019 din aceleași motive. Hotărârea, o prelungire a hotărârii inițiale din 2017, a făcut ca Transport for London să susțină că Uber are un „tipar de eșecuri” care a „pus în pericol siguranța și securitatea pasagerilor”.

Deficienţă a sistemului Uber

Principalul dintre revendicări este că sistemele Uber permit șoferilor neautorizați să-și încarce fotografiile în alte conturi de șoferi Uber, permițându-le să suplinească șoferii autorizați care pun în pericol siguranța, lucru care ar fi avut loc de peste 14.000 de ori.

Noua licenţă a Uber este valabilă pentru o perioadă de 18 luni

Acesta din urmă este relevant în ceea ce privește câștigul legal al Uber, deoarece judecătorul Tan Ikram de la Curtea Magistratului Westminster a constatat că are „suficientă încredere”, Uber „nu mai prezintă un risc pentru siguranța publică”.

„În ciuda eșecurilor lor istorice, consider că (Uber) este, acum aptă și adecvată pentru a deține un permis de operator London PHV (vehicul închiriat privat)”, a spus Ikram în hotărârea sa.

Este un mare câștig pentru Uber, dar îi oferă doar o amânare de 18 luni.