Udrea vrea să dea din bugetul Capitalei două milioane de RON pentru Buzău și Vrancea și excursii la munte pentru elevii din județele sinistrate

Udrea vrea să dea din bugetul Capitalei două milioane de RON pentru Buzău și Vrancea și excursii la munte pentru elevii din județele sinistrate
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 21:21

PDL București a luat decizia ca reprezentanții săi în CGMB să susțină convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului General, duminică seară, de la ora 19.00, pentru alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezervă al municipalității pentru sinistrații din Vrancea și Buzău.

„Principalul punct pe ordinea de zi va fi alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezervă al Municipalității pentru sinistrați. Banii ar urma să meargă către consiliile județene ale celor două județe extrem de afectate de căderile de zăpadă, de ger și de viscol, respectiv Buzău și Vrancea. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente, obiecte de necesitate imediată, combustibil și lemne pentru încălzirea locuințelor”, se arată într-un comunicat al PDL București.

De asemenea, potrivit sursei citate, copiii din familiile cele mai afectate vor putea să meargă într-un campus dintr-o stațiune montană, în condițiile în care orele de curs au fost suspendate.

„Pot să stea în această vacanță până în momentul în care zăpada din respectivele zone ar fi degajată din localitățile lor, costurile de cazare și masă urmând a fi acoperite tot de PMB, prin intermediul Centrului de Proiecte Educaționale pentru Elevi și Studenți”, se mai arată în comunicat organizației condusă de Elena Udrea.

Pedeliștii din Consiliu au decis să-și doneze indemnizația lunară

Totodată, reprezentanții PDL în CGMB au decis să-și doneze indemnizația lunară, cu banii rezultați fiind cumpărate alimente și obiecte de necesitate imediată care au fost trimise către județele afectate de vremea rea.

PDL a demarat o campanie națională de ajutorare a persoanelor sinistrate din zonele afectate de înzăpeziri, viscol și ger, precum și a persoanelor singure și a celor fără adăpost. În sediile județene ale PDL se organizează colectarea de alimente neperisabile, produse de necesitate imediată – precum pături, îmbrăcăminte – pentru persoanele sinistrate, ajutoare care pleacă „de urgență” în toate zonele afectate de fenomenele meteo extreme, cu deosebire în județele Vrancea și Buzău.
Duminică, la sediul organizației PDL București au fost depozitate ajutoarele colectate la nivelul filialelor de sector atât de la membrii de partid, cât și de la cetățeni, acestea fiind și centralizate. Reprezentanții organizației urmează să ia legătura cu autoritățile pentru a se vedea unde pot merge aceste ajutoare și de ce este nevoie în zonele respective. La sediul PDL București au venit deputatul PDL Vasile Gherasim, care s-a ocupat de coordonare, iar ajutoarele colectate în Sectorul 6 au fost aduse de primarul Cristian Poteraș.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
FOTO. Cum mai arată acum blonda Selena, de la trupa Candy, la ani buni după...
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Vine iarna oficial în România! Vremea se schimbă radical. Informare meteo ANM de ultimă oră
Liviu Dragnea o face pe Irina Tănase să plătească scump pentru presupusa infidelitate. Blondina a...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...