Un alt spital din România interzice accesul rudelor pacienților. Decizia este luată pe termen nelimitat

Publicat: 06 01. 2023, 21:31
Sursă Foto - Zf.ro

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Fogolyan Kristoff” din Sf. Gheorghe a luat decizia de a interzice vizitarea pacienţilor internaţi în şase secţii, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii.

Decizia va intra în vigoare de luni, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a instituţiei, vizitele se suspendă pe termen nelimitat pentru a se evita răspândirea gripei şi virozelor respiratorii.

”Începând de luni, 9 ianuarie, vizitarea pacienţilor internaţi în secţiile Pediatrie, Neurologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică, Boli Infecţioase Copii, Neonatologie şi Obstetrică se suspendă pe perioadă nedeterminată.

Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii la nivelul judeţului Covasna”, precizează conducerea Spitalului Judeţean.

Conducerea Spitalului Municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a decis, de asemenea, să suspende programul de vizite pentru secţiile de risc, începând cu 7 ianuarie, în contextul alertei epidemiologice generată de creşterea cazurilor de gripă, a informat vineri unitatea medicală.

Spitalele interzic, rând pe rând, vizitarea pacienților internați

Totodată, și Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a suspendat, de vineri, programul de vizite pentru rudele şi prietenii bolnavilor internaţi în această unitate medicală, pe fondul creşterii accelerate a numărului cazurilor de infecţii respiratorii.

Secţiile în care programul de vizite va fi suspendat sunt cele de Boli infecţioase, Pneumologie, Oncologie, Terapie Intensivă Coronariană, Pediatrie, Nou-Născuţi, Cronici şi ATI, potrivit G4media.ro.

La secţia ATI, medicul şef de secţie poate aproba accesul aparţinătorilor în cazurile critice ale bolnavilor, se precizează pe pagina oficială a spitalului.