Un angajat al Ministerului Culturii s-a infectat cu COVID-19

Publicat: 11 11. 2020, 16:53
Actualizat: 11 11. 2020, 16:56

Un angajat al Ministerului Culturii s-a infectat cu COVID-19. Ministerul a anunțat că „acest caz este unul singular”.

Ca urmare a infectarii unui angajat al Ministerului Culturii cu SARS-CoV- 2, conducerea Ministerului Culturii a anunţat Direcţia de Sănătate Publică şi a făcut o cerere pentru „nebulizarea” spaţiilor.

„Menţionăm faptul că acest caz este unul singular la nivelul instituţiei noastre, iar, în momentul de faţă, niciun alt angajat al Ministerului Culturii nu este suspect de a fi infectat cu noul virus SARS-CoV-2. Totodată, precizăm faptul că, în cadrul instituţiei noastre, o parte din resursa umană îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă, iar în cazul angajaţilor care vin fizic la birou, programul este decalat”, transmite Ministerul Culturii.

Angajatul depistat pozitiv are un birou propriu în minister, iar contacţii acestuia au purtat mască în permanenţă şi au păstrat distanţarea socială.

În zilele de 12-13 noiembrie, Ministerul Culturii va fi închis pentru dezinfecţie.

Un penitenciar din România devine centru COVID-19. Deținuții vor fi transferați

În condițiile în care noul coronavirus se răspândește rapid în rândul deținuților, o parte a Penitenicarului Ploieşti va fi transformat în centru COVID.

Astfel, toate persoanele private de libertate vor fi mutate în alte penitenciare, iar la Ploieşti vor fi aduşi doar deţinuţi bolnavi de COVID. Informaţia a fost confirmată şi de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Monitorizarea medicală a persoanelor private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, ulterior perioadei de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital, se va realiza de către personalul medical al Penitenciarului Ploiești.”, se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.