Un avion de mici dimensiuni, care ar fi trebuit să aterizeze la București, a dispărut de pe radar. Autoritățile au găsit, acum, rămășițe ale avionului. UPDATE

Publicat: 22 09. 2017, 20:03

UPDATE: Resturi ale avionului ultraușor dat dispărut au fost găsite vineri seară în nordul Greciei, în apropierea frontierei cu Bulgaria, afirmă surse citate de presa elenă.

Potrivit site-ului de știri Star.gr, resturi ale fuselajului avionului ultraușor au fost găsite de un localnic la nord de localitatea elenă Komotini, la câțiva kilometri de frontiera Greciei cu Bulgaria.

Autoritățile elene au mobilizat un elicopter Puma pentru căutarea avionului ultraușor, iar, după semnalarea prăbușirii aparatului, au fost mobilizate echipe terestre.

Avionul ultraușor, de tip CT2K, a decolat vineri la ora 12.37 (12.37, ora României) de pe Aeroportul din Alexandroupolis, situat în nord-estul Greciei, cu destinația România. La bordul avionului ultrausor erau doi cetateni ucraineni.

Conform sursei citate, avionul de mici dimensiuni plecase din Alexandropolis, Grecia.

Pe drum, la câteva sute de kilometri distanță de la decolare, a dispărut de pe radar.

„Avioanele mici de zbor nu trebuie să depună un plan de zbor, așa cum se întâmplă în cazul companiilor mari”, precizează sursele din avaiție.

Avionul de două persoane ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul din Băneasa în cursul zilei de vineri, dar nu a mai ajuns.

Avionul s-a pierdut, dar nu pe teritoriul Romîniei, au conchis sursele menționate.

Potrivit presei elene, avionul ultraușor, în care se aflau doi cetățeni ucraineni, a decolat vineri la ora 12.37