Un bărbat a amenințat că a pus trei dispozitive explozive într-o rafinărie din Ploiești. Suspectul, identificat în 30 de minute și reținut de DIICOT

Publicat: 15 01. 2020, 16:14

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Ploiești au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 59 de ani, suspectat că a sunat la numărul unic de urgență 112 și a amenințat că a amplasat trei dispozitive explozive în incinta unei rafinării din Ploiești, dispozitive care urmau să detoneze într-o oră și jumătate.

El a fost reținut pentru infracțiunea de amenințare cu deținerea și utilizarea unor dispozitive explozive de orice fel.

Bărbatul a sunat marți, la ora 19:34, la numărul unic de urgență 112 și a făcut anunțul atât în limba engleză, cât și în limba română.

„În urma verificărilor, s-a stabilit că aspectele sesizate nu sunt reale, iar apelantul a fost identificat de către lucrătorii de poliție ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pe raza municipiului Ploiești, în mai puțin de 30 de minute de la apel”, conform unui comunicat al DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.