Un bărbat a atacat cu un cuțit două persoane, în sudul Germaniei. În timpul atacurilor, agresorul ar fi strigat „Allah akbar”

Publicat: 09 09. 2022, 12:55
Actualizat: 09 09. 2022, 12:59
Sursă Foto - BBC.com

Un bărbat a folosit un cuțit pentru a răni două persoane, ieri seară, într-un oraș din sudul Germaniei, Bavaria, după care a fost ucis de către polițiști. Aceștia au deschis o anchetă cu privire la un eventual ”context islamic sau terorist.”

Agresorul are în jur de 30 de ani și a atacat mai mulți oameni cu arma albă, în apropiere de gara din Ansbach, o comună din Bavaria.

În urma tragicului eveniment, două persoane au fost rănite, însă viața lor este în siguranță, a anunțat poliția.

În timpul intervenției forțelor de ordine, agresorul i-a atacat și pe polițiști care au deschis focul și l-au ucis pe loc. Bărbatul ar fi strigat „Allah akbar”, frază folosită în atacurile islamicilor.

Potrivit unor martori, „bărbatul a strigat în mai multe rânduri „Allah akbar” în timpul faptelor”, precizează poliţia, care precizează că anchetează pentru a afla „dacă infracţiunea are o legătură cu un context islamist sau terorist”, potrivit BBC.com.

Semnificația cuvintelor „Allah akbar”

Deși cel mai adesea tradus ca „Dumnezeu este minunat”Allahu Akbar este arab pentru că „Dumnezeu este mai mare” sau „Dumnezeu este cel mai mare”.

Fraza, cunoscută sub numele de takbir în arabă, este expresivă a unei game de dispoziții și ocazii în lumea islamică, de la manifestări de aprobare și de la fericire la entrepții sau de majorete spirituale și uneori propagandistice în timpul mitingurilor politice.

Allahu Akbar este de asemenea vorbită în timpul salatei, rugăciunea de cinci ori pe zi, și de către muezini, pe măsură ce strigă chemarea la rugăciune din minaretele lor.

Unii specialiști susţin că a înţelege acest ”Allahu Akbar!” ca un strigăt de luptă musulman, chiar dacă folosit islamişti în timpul unor atentate teroriste, este doar o dovadă de proastă înţelegere, ba chiar o probă a islamofobiei celui care aderă la o astfel de interpretare.

În tradiţia musulmană, ”Allahu Akbar” nu a avut un sens războinic. Istoricii explică că, în timpul Profetului Mohamed, expresia nu era folosită ca strigăt musulman de luptă, potrivit Olnafu.com.