Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită grav, după ce au fost loviți de o ambulanță pe trecerea de pietoni

Publicat: 05 11. 2013, 12:32
Actualizat: 31 01. 2019, 18:48

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost grav rănită după ce au fost loviți de o ambulanță în timp ce traversau strada pe o trecere de pietoni din  Târgu Secuiesc (Covasna), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Poliția Județeană Covasna, accidentul a avut loc luni seară, la Târgu Secuiesc, polițiștii fiind anunțați prin 112.

Polițiștii au stabilit că șoferul unei ambulanțe care transporta un pacient din direcția localității Poian spre Spitalul Municipal Târgu Secuiesc și care avea în funcțiune semnalele luminoase nu a acordat prioritate de trecere, la o intersecție, și a lovit doi pietoni – o femeie și un bărbat – care traversau strada printr-un loc marcat.

În urma accidentului, bărbatul și-a pierdut viața, iar femeia a fost grav rănită, fiind transportată la Spitalul Județean Brașov. Bolnavul aflat în ambulanță nu a fost rănit în urma accidentului și a fost transportat la unitatea medicală cu o altă autospecială.

Șoferul ambulanței a fost dus la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.