Bărbat din Sighişoara, reținut de polițiști după ce a chinuit un câine! L-a legat de mașină și l-a dus așa spre casă

Publicat: 30 07. 2020, 10:41
Actualizat: 30 07. 2020, 12:13

Un bărbat de 62 de ani din Sighişoara a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore după ce şi-a transportat câinele legat de maşină.

Potrivit IPJ Mureş, poliţiştii din Sighişoara au fost sesizaţi, miercuri, despre faptul că un câine ar fi legat de un autoturism şi transportat în acest mod.

În urma verificărilor făcute de poliţişti a reieşit că un bărbat de 62 de ani din Sighişoara şi-ar fi legat câinele de maşină pentru a-l duce înapoi la domiciliu.

Joi, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore.

Cercetările în acest caz continuă, bărbatul fiind acuzat de rănirea sau schingiuirea animalelor.

O femeie nevăzătoare nu a fost lasată să intre în magazin însoțită de câinele ghid

O femeie nevăzătoare a povestit umilința prin care a trecut în momentul în care a încercat să intre într-un magazin, iar paznicul nu a lăsat-o înăuntru pentru că era însoțită de câinele ghid.

„Mă gândesc la cum unii oameni, pentru că sunt nevăzătoare, mă reduc la… nici măcar nu ştiu la ce. Dar ştiu cât de frustrată mă simt când nu am voie să intru cu Zafira, câinele meu ghid, în locuri în care conform legii 448/2006 am dreptul de a intra. Şi mai ştiu că e frustrant şi că în momentul în care sunt însoțită şi de o persoană, oamenii să i se adreseze ei, ca şi când aş fi responsabilitatea lor, ca şi când nu aş avea propria capacitate de a gândi, de a mă apăra, de a vorbi”.

Paznicul s-a opus vehement intrării câinelui în magazin, motivând că înăuntru sunt alimente.

„Am vrut în seara asta să intru la Mega Image-ul de pe Piezisă, în Cluj-Napoca. Ploua, şi i-am zis prietenei mele că voi intra cu ea, deşi nu aveam nevoie decât de un lapte şi o pâine. Domnul de la pază ne-a zis că nu avem voie. Că «magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul înăuntru?». Prietena mea a încercat să îi explice că sunt nevăzătoare, că câinele e însoțitor, că există o lege. Domnul s-a aşezat în uşă. Nu, nu şi nu. «Nu are voie» îi tot zicea prietenei mele care în cele din urmă i-a zis că sună la poliție”.