Un bărbat s-a spânzurat la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat: 16 05. 2012, 16:07

Un bărbat de 43 de ani, arestat într-un proces care se desfășura la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a spânzurat, miercuri, în locul de deținere al instanței supreme, cazul constituind o premieră în lumea justiției, informează surse judiciare.

Bărbatul era judecat pentru infracțiuni sexuale cu minori, respectiv pedofilie, și urma să își afle astăzi sentința, au declarat surse judiciare pentru gândul.

Bărbatul care s-a spânzurat la locul de deținere al instanței supreme se numește Adrian Ovidiu Jorăscu, el fiind judecat pentru viol, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Bărbatul avea 43 de ani, conform reprezentanților Penitenciarului Rahova, unde acesta era încarcerat.

El era acuzat că în timp ce se afla într-o vizită la un vecin și prieten de-al său, a profitat de momentul în care acesta s-a deplasat la un Centru de colectare a materialului feros din județul Brașov și a întreținut raporturi sexuale cu fiica acestuia, în vârstă de 9 ani.

Sinuciderea bărbatului a fost semnalată la serviciul unic de urgență 112 la ora 14.25, o ambulanță deplasându-se la ICCJ. Medicul de pe ambulanță a constatat decesul bărbatului.

Bărbatul s-a spânzurat cu un șiret în locul de deținere al arestaților de la subsolul instanței supreme. El și-a prins șiretul de clanța ușii, făcându-și un laț pe care și l-a pus în jurul gâtului.

În 6 decembrie 2011, Jorăscu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol, de către Tribunalul pentru minori din Brașov. Jorăscu a făcut contestație la Curtea de Apel Brașov, care în 24 ianuarie 2012 i-a respins apelul ca nefondat. Arestatul a făcut recurs la instanța supremă, care urma să decidă definitiv în cazul său.

Bărbatul era un deținut de la Penitenciarul București Rahova, el venind însoțit la ICCJ. Mai mult, potrivit regulamentului, polițiștii de penitenciar nu au voie să-i scape din ochi pe arestați.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul Tribunalului București și de polițiștii de la Serviciul Omoruri, până la confirmarea sinuciderii de către medicii legiști cazul fiind considerat o moarte suspectă.