Un bătrân de 72 de ani care și-a omorât un consătean fiindcă îi făcuse avansuri mamei sale a scăpat de închisoare

Publicat: 27 01. 2015, 21:59

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru lovituri cauzatoare de moarte, pe Jan Chitic, după ce acesta a recunoscut în fața instanței că l-a bătut pe un consătean de-al său care ulterior a murit, pe motiv că i-ar fi făcut avansuri mamei sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanța ieșeană a majorat cu un an pedeapsa dată inițial de Tribunalul Vaslui, bătrânul condamnat mergând pe acordul de recunoaștere.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, bărbatul de 72 de ani a început să-l lovească cu pumnii și picioarele pe consăteanul său în timp ce aceștia se aflau la băut în casa autorului, pe motiv că victima i-ar fi făcut avansuri mamei septuagenarului, o femeie de 92 de ani. Ulterior altercației, bătrânul de 82 de ani a încercat să plece spre locuința sa, însă fiindcă se simțea rău a fost culcat de către agresor și mama sa pe un pat din casa acestora.

A doua zi când s-au trezit, cei doi au constatat că bărbatul bătut a murit, motiv pentru care agresorul a fugit de acasă. După trei zile de căutări, bărbatul de 72 de ani a fost găsit de către polițiști, care l-au prezentat magistraților Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Instanța a respins cererea, astfel încât agresorul a fost pus în libertate, însă cu condiția să nu părăsească localitatea de domiciliu.

În raportul depus la dosar, medicii legiști au arătat că victima a murit înecată cu propriul sânge, iar concentrația de alcool în sânge era de 1,07 la mie.