Un bucureștean arestat pentru violență în familie a încercat să-și incendieze celula. Bărbatul este un infractor cunoscut

Publicat: 18 02. 2022, 15:43
Caracter ilustrativ/Sursa/Mediafax foto

Un bărbat din București, arestat preventiv pentru violență în familie, a dat foc în celula sa din Arestul Central al Poliției Capitalei. Incendiul a fost stins înainte să se extindă și să provoace victime, iar bărbatul a fost imobilizat de trupele de intervenție rapidă.

Bebe Grigore a fost arestat de magistrații Judecătoriei Sectorului 5, la data de 28 ianuarie, după ce și-ar fi bătut soția cu bestialitate. Pentru că nu era la primul incident de acest gen, procurorii au cerut arestarea preventivă a individului, iar solicitarea a fost imediat admisă de judecător.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că bărbatul violent este cunoscut de Poliție pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt. În paralel, însă, acesta a făcut și obiectul mai multor reclamații venite din partea soției, pe care obișnuia s-o bată cu bestialitate. Tocmai de aceea, pe numele lui a fost emis un ordin de protecție și în anul 2021. Revenit în căminul conjugal, Grigore și-ar fi reluat vechiul obicei și ar fi agresat-o din nou pe femeie.

A fost declanșată o anchetă internă

Victima a cerut ajutorul polițiștilor care au întocmit, pe numele lui, un dosar penl, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 l-au dus la instanță, pentru eliberarea unul mandat de arestare.

Ajuns în Arestul Central, Grigore ar fi aprins o cârpă la ușa celulei, iar fumul puternic a alertat autoritățile care au intervenit de urgență.

Surse judiciare au afirmat că arestatul ar fi folosit o brichetă pe care o deținea ilegal, motiv pentru care a fost declanșată o achetă internă pentru a se stabili cine se mai face vinovat, alături de Bebe Grigore, pentru producerea incidentului.