Un camion-școală a luat foc în mers în timp ce o femeie susținea examenul de conducere

Publicat: 20 08. 2012, 15:33
Actualizat: 20 05. 2019, 11:22

Cabina și motorul unui camion-școală au ars, luni după-amiază, la Oradea, în urma unui incendiu izbucnit în timp ce mașina era condusă de o femeie care susținea examenul pentru obținerea permisului pentru autocamioane, nicio persoană nefiind rănită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” a intervenit, luni după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un camion-școală al unei firme din Marghita.

Camionul a luat foc în mers, în timp ce era condus de o tânără care susținea examenul pentru obținerea permisului pe autocamioane.

În momentul izbucnirii incendiului, în cabina camionului se aflau trei persoane – șoferul, polițistul examinator și un martor – elev care urma să susțină și el examen pe același camion.

„Eram în sensul giratoriu dinspre Aradului spre Aeroport. Nu am auzit nimic, eram concentrată la condus. Polițistul mi-a spus să trag pe dreapta, că avem probleme. Atunci am simțit miros de fum în cabină. M-am speriat foarte tare”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ramona Sarca, femeia care se afla la volan.

Instructorul auto Călin Birău spune că nu știe din ce cauze a luat foc camionul, pe care în cursul zilei au mai dat examen alți trei elevi.

„Pe același camion au mai dat examen astăzi ( luni – n.r.) încă trei elevi. Nu a avut nicio problemă. Camionul are inspecția tehnică la zi. Habar nu am de ce s-a aprins instantaneu”, a afirmat Călin Birău.

Pompierii au reușit să stingă flăcările în aproximativ jumătate de oră, însă în urma incendiului au ars cabina și motorul camionului, caroseria fiind afectată parțial.

Circulația rutieră a fost blocată pe unul dintre sensurile de circulație, timp de câteva zeci de minute, dar traficul a fost deviat de un echipaj al Poliției Locale.