Un comisar șef din Timiș și liderul romilor din Lugoj, reținuți

Publicat: 02 02. 2016, 10:45

Cei trei urmează să fie prezentați, marți, judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comisarul șef Dumitru Pavel este acuzat de luare de mită, iar Sorin Muntean de luare de mită și instigare la dare de mită.

Surse judiciare declară că ceo doi sunt acuzați că ar fi intervenit, în schimbul unor sume de bani, în favoarea lui Iulian Boț, într-un dosar.

Șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș, fostul șef al Poliției Timiș și unul dintre liderii romilor din Lugoj au fost audiați mai multe ore la sediul DNA din Timișoara, după ce luni, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au făcut 13 percheziții în județ, din care una la sediul IPJ, într-o cauză penală privind infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în anul 2015.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.