Un cursant Navy SEAL a murit și altul este spitalizat după ce au finalizat prima fază a antrenamentului, cunoscută drept „Săptămâna Iadului”

Publicat: 07 02. 2022, 12:08
Actualizat: 07 02. 2022, 15:27
Sursă foto: Pixabay

Un cursant Navy SEAL a murit, iar un al doilea a fost spitalizat în San Diego, după ce au finalizat prima fază a unuia dintre cele mai dure antrenamente militare din lume, cunoscut drept „Săptămâna Iadului”, care pregătește unităţile militare de elită ale Marinei americane, scrie CNN.

Cei doi candidaţi SEAL au fost transportaţi la spital, vineri, „la câteva ore după terminarea antrenamentului „Săptămâna Iadului”, la finalul primei faze a selecţiei pentru trupele de elită Navy SEAL. Unul dintre candidaţi a murit la spitalul Sharp Coronado din Coronado, California, pe 4 februarie, se arată într-un comunicat de presă al Marinei. Decesul acestuia este investigat.

Marinarii nu se antrenau activ atunci când au raportat simptome şi au fost transportaţi de urgență pentru a primi îngrijiri medicale.

În timpul „Săptămânii Iadului”, candidaţii SEAL participă la o serie de antrenamente foarte dificile și de mare intensitate.

Accedente de genul acesta au mai avut loc în trecut, însă numărul exact de marinari care au murit în timpul antrenamentului pentru a deveni SEAL nu a fost anunţat.

În 2016, un alt candidat, Derek Lovelace, s-a înecat în timpul unui exerciţiu în piscină. Potrivit înregistrărilor, el a fost al cincilea stagiar în patru luni care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unui astfel de exerciţiu.

Doar unul din cinci cursanţi trece cu succes de aceste antrenamente dure și merge mai departe, fiind în jur de 200 până la 250 de absolvenţi SEAL pe an, potrivit Marinei americane.