Un deținut de la Penitenciarul Craiova și-a bătut un cui în frunte. Bărbatul ispășea o pedeapsă de patru ani și două luni de închisoare pentru furt calificat

Publicat: 18 05. 2012, 11:22
Actualizat: 18 05. 2012, 11:22

Un deținut de la Penitenciarul Craiova a fost transportat, vineri dimineață, la Spitalul Județean de Urgență din municipiu, unde urmează să fie operat, după ce și-a bătut un cui în frunte, transmite corepondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Cătălin Borleanu, deținutul are 42 de ani și se află în penitenciar din 2009, fiind condamnat la patru ani și două luni de închisoare pentru tentativă de furt calificat.

Deținutul, care figurează în evidențele cabinetului medical din penitenciar ca având afecțiuni psihice ușoare, mai avea patru luni până când ar fi trebuit să-i fie analizată perioada detenției, pentru a se stabili dacă va putea fi eliberat.

Joi seară, bărbatul și-a înfipt un cui în frunte. Borleanu a precizat că incidentul a avut loc în celulă, în prezența mai multor deținuți, care au anunțat gardianul de serviciu, iar vineri dimineață bărbatul a fost transportat la spital, fiind internat în secția de neurochirurgie, unde va fi operat.

„Este foarte mare riscul, din păcate nu putem scoate cuiul pur și simplu pentru că este înfipt foarte adânc. E un risc de infecție, iar o infecție care se propagă la cap îi pune viața în pericol. Va intra acum în operație și vedem ce se poate face”, a declarat șeful secției de neurochirugie a Spitalului de Urgență Craiova, Alexandru Cameniță.

El a spus că în urmă cu câțiva ani la Craiova „a fost o adevărată modă cu deținuți automutilați”, iar de-a lungul anilor doi deținuți au murit după ce și-au bătut cuie în cap.