Un diamant albastru ar putea fi vândut pentru 6 milioane de euro

Publicat: 15 02. 2012, 10:32
Actualizat: 19 07. 2012, 21:18
Una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, un diamant albastru, care va fi scos la licitație la Hong Kong pe 8 octombrie și evaluat de specialiști la o sumă de 6 milioane de dolari, ar putea stabili recordul de preț pe carat pentru acest tip de gemă.

Una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, un diamant albastru, care va fi scos la licitație la Hong Kong pe 8 octombrie și evaluat de specialiști la o sumă de 6 milioane de dolari, ar putea stabili recordul de preț pe carat pentru acest tip de gemă, informează Reuters.

"Diamantele albastre sunt cele mai rare din lume, iar acesta este foarte clar și are 6,04 carate", a spus Patti Wong, președinte al Sotheby’s Asia.

Diamantul a fost scos la vânzare de un magnat asiatic.

Diamantele albastre au captivat, de secole, marii magnați ai lumii. Faimosul "Hope Diamond", un diamant de 45,52 de carate de culoare gri-albăstrui, a aparținut, pe rând, regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, Mariei Antoinette și moștenitoarei americane Evalyn Walsh Mclean. În prezent, acesta se află la Institutul Smithsonian din Washington D.C., Statele Unite.

Un alt diamant de acest tip a fost cumpărat de sultanul din Brunei, în anii ’80.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro