Un elev din Olt a obținut, în instanță, anularea unei sancțiuni disciplinare a liceului la care învăța

Publicat: 10 06. 2019, 15:43

Problemele lui Andrei Ionuț Cocîrlău au început în 2016, după ce tânărul a cerut, alături de alți colegi, în scris, Primăriei Drăgănești-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun.

Demersul i-a atras reproșuri din partea dirigintelui și a conducerii școlii. În cele din urmă, elevul a fost și mutat disciplinar de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Slatina.

În această situație, adolescentul a intentat proces împotriva a 61 de persoane și instituții, printre care directorul și directorul adjunct al liceului, dirigintele și profesorul de matematică, inspectorul școlar general și alți inspectori și chiar împotriva Ministerului Educației.

La începutul procesului, în 2016, tânărul era elev în clasa a XII-a, acum este student la Drept.

Inițial, dosarul a fost respins la Tribunalul Olt. Cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Sentința a fost data în 7 iunie și elevul a obținut anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești Olt, dar și daune materiale și morale.

„Admite, în parte, acțiunea modificată, formulată de reclamantul Cocîrlău Andrei Ionuț în contradictoriu cu pârâtul Liceul Teoretic

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.

Reprezentanții liceului nu au putut fi contactați până la ora transmiterii acestei știri.