Un festival de film, anulat după distrugerea Gării Fluviale din Cetate

Publicat: 08 07. 2019, 20:09

This browser does not support the video element.

Festivalul Divan Film, care se organiza anual în august în comuna doljeană Cetate și în Craiova, a fost anulat după furtuna din noaptea de duminică spre luni. Din cauza vântului puternic, un copac a căzut și a distrus clădirea Gării Fluviale din Cetate, locul în care erau proiectate filmele.

Festivalul Divan Film era programat anul acesta să aibă loc în perioada 9-18 august. Organizatorii au anunțat pe pagina de Facebook că ediția din acest an va fi anulată.

„Din păcate, nu am revenit cu veștile bune pe care le pregăteam. Pe malul Dunării a avut loc noaptea trecută o furtună care a distrus Gara Fluvială, spațiul nostru principal de proiecții și dezbateri. Până ne regrupăm și găsim alte soluții, anunțăm cu părere de rău că Divan Festival Film nu va mai avea loc anul acesta la Craiova și Cetate, în perioada 9-18 august, așa cum anunțasem.Ne pare rău”, au anunțtat organizatorii festivalului.

Divan Festival Film se organiza la Craiova și Cetate de mai mulți ani, fiind recunoscut pentru proiecțiile de film, dar și prin demonstrațiile de artă culinară, susținute de Mircea Dinescu și invitații săi.

În județul Dolj, în timpul nopții de duminică spre luni, meteorologii au emis cod roșu de ploi, vijelii și grindină.