Un grup de turiști români surprins de o viitură în Bulgaria

Publicat: 15 02. 2012, 10:05
Actualizat: 27 06. 2012, 06:18
Aproximativ 10-15 turiști români care se întorceau de la Varna au fost surprinși de o viitură puternică, luni seară, în localitatea bulgară Țarcaloian, fiind nevoiți să se refugieze pe o clădire, a declarat consulul României la Sofia, Silviu Cătană.

Aproximativ 10-15 turiști români care se întorceau de la Varna au fost surprinși de o viitură puternică, luni seară, în localitatea bulgară Țarcaloian, fiind nevoiți să se refugieze pe o clădire, a declarat, pentru MEDIAFAX, consulul României la Sofia, Silviu Cătană.

Potrivit consulului Silviu Cătană, grupul format din 10-15 turiști români a fost surprins de viitură în jurul orei 18.00, aceștia reușind să iasă din mașini și să se refugieze pe o clădire aflată pe o pantă, după care au alertat Consulatul României la Sofia.

Reprezentanții consulatului au anunțat autoritățile bulgare, respectiv Ministerul de Externe și Poliția din Ruse, aceasta fiind cea mai apropiată de locul în care se află turiștii români.Autoritățile bulgare s-au mobilizat și au trimis o mașină specială care să intervină în astfel de situații", a precizat Silviu Cătană.

Consulul României la Sofia a mai spus că a trimis la fața locului și un reprezentant al Consulatului care păstrează permanent legătura cu turiștii români.

Românii nu au putut fi preluați imediat de autoritățile bulgare, accesul în localitatea Țarcaloian fiind blocat de apele foarte mari, a adăugat consulul Silviu Cătană. (Mediafax)