Un infarct suferit de pilot ar putea fi cauza accidentului aviatic din Munții Căpățânii

Publicat: 15 02. 2012, 10:39
Actualizat: 05 04. 2012, 14:17
Un infarct suferit de pilot ar putea fi cauza accidentului aviatic care a avut loc în 25 septembrie, în Munții Căpățânii, în urma căruia trei persoane - doi cetățeni austrieci și un român - și-au pierdut viața.

Un infarct suferit de pilot ar putea fi cauza accidentului aviatic care a avut loc în 25 septembrie, în Munții Căpățânii, în urma căruia trei persoane – doi cetățeni austrieci și un român – și-au pierdut viața.

Până în prezent, cauza oficială a morții echipajului format din doi austrieci și a fotografului român care îi însoțea este "moarte prin strivire", dar autoritățile nu au finalizat încă ancheta privind cauzele care au dus la prăbușirea avionului utilitar dotat cu aparatură de fotometrie pe un versant muntos, la circa 30 de kilometri de comuna vâlceană Vaideeni.

"Din raportul medicilor legiști, am înțeles că una dintre cauzele prăbușirii avionului ar putea fi un infarct sau un preinfarct suferit de pilot în timpul zborului, dar este o concluzie preliminară. Urmează ca analizele și contraexpertizele anatomopatologice efectuate la București să certifice infarctul sau preinfarctul suferit de pilot. Faptul că pilotul a eliberat kerosenul din rezervor ne indică faptul că acesta era conștient de apariția unor probleme. Dacă nu au fost probleme tehnice, atunci au fost medicale, a declarat Ion Nicolescu, director în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro