Un inspector social din Harghita a fost reținut, fiind suspectat că a luat mită de la persoane cu dizabilități

Publicat: 29 06. 2013, 10:48
Actualizat: 02 07. 2013, 13:34

Un inspector de asistență socială din județul Harghita, prins în flagrant, vineri, în timp ce lua mită de la o persoană cu dizabilități, pentru a-i promova dosarul la comisia de evaluare, a fost reținut pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă comun al Serviciului Județean Harghita al Direcției Generale Anticorupție (DGA) și Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, dat publicității sâmbătă, Bokor Akos, inspector asistent social al Serviciului de Evaluare Complexă Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Harghita a fost prins, vineri, luând mită de la o persoană cu dizabilități căreia urma să îi întocmească dosarul de încadrare în grad de handicap, pe care urma să îl promoveze la comisia de evaluare a persoanelor adulte.

Șeful DGA – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, Mitică Borșa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că inspectorul de asistență socială a fost prins în flagrant, în Miercurea Ciuc, în timp ce primea o sumă de bani de la persoana respectivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita au stabilit, în urma audierilor, că inspectorul Bokor Akos nu se află la prima infracțiune de acest gen, el primind în mod repetat diferite sume de bani și produse alimentare de la persoanele care se prezentau pentru încadrarea sau prelugirea certificatului de handicap.

„În perioada 10 iunie 2013 – 28 iunie.2013, învinuitul (…) a primit, în mod repetat, de la cinci persoane, sume de bani și produse alimentare pentru ca, în schimb, să își încalce atribuțiile de serviciu prin aceea că acesta, în mod indirect, a condiționat eliberarea documentelor necesare încadrării/prelungirii certificatului de încadrare în grad de handicap a persoanelor îndreptățite, de primirea acestor sume de bani”, se arată în comunicatul de presă.

Bokor Akos, urmărit penal pentru luare de mită în formă continuată, va fi prezentat, sâmbătă, la Tribunalul Harghita, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit documentului citat, cauza a fost instrumentată cu sprijinul specializat al Serviciul Român de Informații și al DGA – Serviciul Județean Anticorupție Harghita.

Bokor Akos are 56 de ani și este angajat de aproximativ zece ani la DGASPC Harghita.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ARAD. HARTA REZULTATELOR în BUCUREȘTI și în fiecare județ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 pe EDU.RO ARAD