Un lichidator judiciar a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Publicat: 10 07. 2015, 15:29

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcția Națională Anticorupție, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvență la data faptei, pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, Alexandru Vitali Bârlădeanu, în calitate de practician în insolvență, i-a pretins, în 5 iunie, unui om de afaceri, denunțător în cauză, 25.000 de lei și aproximativ 6.000 de euro pentru a face acte contrare atribuțiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării care urma să se declanșeze în legătură cu firma acestuia.

„Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societății comerciale către creditori și către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate și ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite”, se menționează în documentul citat.

În 11 iunie, Bârlădeanu a primit de la denunțător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, moment în care a fost prins în flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.